9 december 2019
tisdag, 02 april 2019 16:42

White satsar digitalt och rekryterar CIO

Skrivet av 

 

Peter Leuchovius är ny CIO och medlem av företagsledningen på White arkitekter.

 


White arkitekter har rekryterat Peter Leuchovius till rollen som CIO och medlem av företagsledningen från och med april. Han kommer närmast från företag som Ninetech och Two där han arbetat som digital strateg. Under de senaste två åren har han framgångsrikt drivit en omfattande förändring av Whites digitala arbetsplats. Leuchovius har tidigare arbetat med utveckling, försäljning och leverans av digitala lösningar inom bland annat samarbete, projektledning och e-handel samt forskat inom mobila tjänster.

 

Tjänster inom bland annat BIM, computational design, visualisering och simuleringar har länge varit del av Whites erbjudande. Bolaget ökar nu utvecklingstakten i två tydliga delar, affärsutveckling och interna verktyg och metoder.

 

– Vår nya organisation ska bidra till att vi bättre nyttjar digitaliseringens kraft för att skapa hållbar arkitektur, och stärka våra kunders affär. I samband med att vi växlar upp är det naturligt att Peter Leuchovius tar en större roll strategiskt och operativt. Som nästa steg i satsningen kommer White att rekrytera en affärschef för digitala tjänster, säger Alexandra Hagen, vd för White arkitekter.