13 november 2019
måndag, 01 april 2019 13:40

Sparbössan ökar på Nybrogatan i Stockholm

Skrivet av 

 

På bilden syns Skravelberget Större 13 med adress Nybrogatan 7, omfattande cirka 2.000 kvm butiker och kontor som Sparbössan nu förvärvar. Sparbössan äger sedan tidigare den intilliggande fastigheten med adress Nybrogatan 9 som utgörs av hotell, butiker och kontor.


Sparbössan Fastigheter AB, som ägs av Eric Douglas, förvärvar ett kontorshus i centrala Stockholm genom köp av Skravelberget Större 13 med adress Nybrogatan 7. Sedan tidigare äger bolaget den intilliggande fastigheten med adress Nybrogatan 9 som utgörs av hotell, butiker och kontor. Fastigheten på Nybrogatan 7, består av butiker och kontor med en area om knappt 2.000 kvm, förvärvades från AI Pension försäkringsförening med tillträde den 29 mars.

 

– Vi har ett fokuserat investeringsintresse i denna delmarknad som vi bedömer har en god utvecklingspotential. Denna del av Nybrogatan mellan Nybroplan och Östermalmstorg genomgår för närvarande stora positiva förändringar som ytterligare kommer att förstärka attraktionskraften. Dessutom är det givetvis alltid intressant att kunna förvärva en grannfastighet med de fördelar det innebär, säger Leif Garph, vd för Sparbössan Fastigheter AB.

 

Säljarens rådgivare har varit Nordanö och Falkenborn Advokatbyrå. Westermark & Anjou Advokatbyrå har biträtt Sparbössan.