9 december 2019
fredag, 22 mars 2019 13:52

Heng An Standard Life öppnar pensionsfonder i Kina

Skrivet av 

 

Keith Skeoch, CEO för Standard Life Aberdeen.

 


Heng An Standard Life (HASL), ett joint venture mellan Standard Life Aberdeen och Tianjin TEDA International, har fått tillstånd att etablera ett pensionsförsäkringsbolag i Kina. Det är det nionde försäkringsbolaget i Kina och det första joint venture-företaget som har fått detta tillstånd.

 

Kina har länge identifierats som en strategisk marknad för Standard Life Aberdeen. Tillståndet att gå vidare med utvecklingen av ett pensionsförsäkringsbolag för HASL speglar styrkan i förslaget och de relationer företaget har byggt i regionen.

 

HASL bildades år 2003 och erbjuder en omfattande serie av hälso-, livs- och sparprodukter i Kina. I ett antal år har HASL haft ambitioner att erbjuda pensioner i Kina, vilket speglar den potential som erbjuds av Kinas snabbt utvecklade pensionsmarknad.

 

Kina utgör ett viktig marknad för både försäkringsbolag och investeringsförvaltare. Kina har en åldrande befolkning, med över 250 miljoner människor som förväntas vara över 60 år 2020, och med allt färre i arbetande ålder som kommer att stödja det växande antalet pensionärer. Som ett resultat av detta förväntas det kinesiska långsiktiga systemet av sparande övergå från nuvarande statliga pensionsavsättningar till mer på yrkesmässiga och individuella sparprodukter.

 

En långsiktig politisk reform – inklusive utvecklingen av skatteplanerade besparingar – pågår i Kina för att stödja landets demografiska utveckling, vilken överensstämmer med andra marknader över hela världen där Standard Life Aberdeen har stor erfarenhet och kompetens.

 

Keith Skeoch, CEO för Standard Life Aberdeen, säger i en kommentar:

– Eftersom pensionsmarknaden i Kina ser ut att utvecklas med grundläggande reformer för att möta utmaningarna av en åldrande befolkning är Heng An Standard Life exceptionellt väl positionerat för att stödja kinesiska pensionssparare. Genom vårt långsiktiga förhållande med Tianjin TEDA International har vi nu byggt en infrastruktur, en distribution och en lokal kunskap för att utveckla vårt viktiga strategiska partnerskap med världens näst största ekonomi. Ett partnerskap som bygger på Standard Life Aberdeens långa historia i Kina.

 

Sir Gerry Grimstone, ordförande för Heng An Standard Life, tillägger:

– Beskedet idag som markerar kulminationen på ett betydande arbete av teamet hos HASL – det första utlandsinvesterade joint venture-företaget som beviljats detta godkännande, är ingen liten prestation. Det är ett testamente för vårt samarbete som visar djupet av den kompetens som vi har både inom industrin och den lokala marknaden. Jag ser fram emot att vi bygger framgång och genom att utöka våra investeringsförslag på marknaden.


Standard Life Aberdeen plc är ett ledande globalt investmentbolag med kontor i 27 länder och cirka 6.000 medarbetare. Bolaget hanterar och administrerar globala tillgångar om 551,5 miljarder pund, cirka 6.725 Mdr kr.


Standard Life Aberdeen plc, med huvudkontor i Skottland, har över en miljon aktieägare och är ett FTSE 100-bolag som är noterat på börsen i London.