18 september 2019
tisdag, 19 mars 2019 12:07

Zengun bygger för Brabo och Fabege

Skrivet av 

 

Genom en blandning av bostäder, moderna kontor och handel tillsammans med Bilias anläggning ska Haga Norra bli en levande och hållbar stadsdel.

 

 


Zengun har slutit avtal om att starta bygget av drygt 420 lägenheter som påbyggnad ovanpå Bilias nya anläggning i Haga Norra, Solna. Beställare är bostadsutvecklaren Brabo i samverkan med Fabege. Tillsammans utgör detta den första etappen av det stora stadsbyggnadsprojektet Haga Norra.

Projektet inleds med en påbyggnad av stomme och fasad som skall vara på plats i samband med färdigställandet av Bilias anläggning 2021. Bostäderna byggs i två kvarter med sammantaget drygt 420 lägenheter och med en yta om cirka 31.000 kvm.

– Vi är väldigt glada för det fortsatta förtroendet att vara med och utveckla Haga Norra. Vår ambition är att detta samarbete mellan alla inblandade parter skall resultera i en fantastiskt lyckad byggnation av lägenheter samtidigt med vårt färdigställande av Bilias stora anläggning, säger Sture Nilsson, vd för Zengun.

– Vi brinner för stadsutveckling och att skapa aktiva och hållbara stadsdelar. I Haga Norra får vi möjligheten att utveckla framtidens boende med egna konceptet Brabo Aktiv i kombination med klassiska stadskvalitéer. Samarbetet med Zengun och det nya avtalet är ett viktigt steg för projektet, vi sätter stort värde på det engagemang och den långsiktighet som Zengun står för, säger Fredrik Mattsson, vd för Brabo.