18 april 2019
måndag, 18 mars 2019 15:09

Stena förmedlar flest bostäder i Stockholm

Skrivet av 

 

PG Sabel, vd för Stena Fastigheter Stockholm.

 

Stena Fastigheter är det privata fastighetsbolag som lämnar flest lägenheter till bostadsförmedlingen i Stockholm under 2018 med 547 lägenheter. Stena anser att viktigare än statistiken är att bolaget bidrar till att fler stockholmare får en plats som de kan kalla sitt hem.

 

2018 var ett rekordår för förmedling av hyresrättslägenheter i Stockholm. Totalt förmedlades 13.455 lägenheter via Bostadsförmedlingen.

 

– Bostadsförmedlingen är en institution i ordets positiva bemärkelse och en garant för en rättvis och transparent förmedling av bostäder. För sjätte året i rad är vi den privata aktör som lämnat in flest lediga bostäder genom såväl nyproducerade som ”befintliga” lägenheter. Det är givetvis kul att konstatera, men långt viktigare är att det bakom siffrorna bidrar till att fler människor får en plats de kan kalla sitt hem, säger PG Sabel, vd för Stena Fastigheter Stockholm.

 

En av förklaringarna till att Stena Fastigheter förmedlar många lägenheter är den ökade satsningen på ett systematiskt arbete med att få bort olaglig andrahandsuthyrning.

 

– Olaglig andrahandsuthyrning har en tendens att i högre utsträckning drabba redan utsatta personer i samhället. Dessutom bidrar det till otrygghet och störningar för grannarna. Genom att stoppa den här typen av uthyrning får vi ut fler lägenheter till personer i bostadskön som verkligen behöver en lägenhet, säger PG Sabel.

 

Totalt förmedlade Stena Fastigheter 2.500 lägenheter via olika bostadsförmedlingar i de tre storstadsregionerna under 2018, varav cirka 850 i Stockholm och Uppsala, cirka 850 i Göteborg och cirka 800 i Malmö, Lomma, Lund och Landskrona. I Stockholm innebar det stora antalet förmedlade lägenheter att Stena Fastigheter för sjätte året i rad var det privata bolag som förmedlade flest lägenheter i Stockholm.

 

Fakta 2018

Totalt förmedlade Bostadsförmedlingen i Stockholm 13.455 lägenheter under 2018, vilket är rekord. Den genomsnittliga kötiden för vanliga hyresrätter var 10,3 år. Vid årsskiftet stod drygt 635.000 personer i kö för att få en bostad.