Skriv ut denna sida
fredag, 15 mars 2019 09:41

Keith Skeoch, ny CEO på Standard Life Aberdeen

Skrivet av 

 

Keith Skeoch, t v, blir nu ensam CEO för Standard Life Aberdeen, medan Martin Glibert, t h, blir vice ordförande.

 


Standard Life Aberdeen (SLA) har haft kontroversiella chefsroller, enligt The Scotsman. Nu har Keith Skeoch från Standard Life utnämnts som koncernchef för Standard Life Aberdeen. Den tidigare koncernchefen Martin Gilbert – som byggde det växande Aberdeen Asset Management på sina relationer med viktiga globala kunder  –  har istället blivit vice styrelseordförande i koncernen. Chefsrollerna har kritiserats, då SLA har presterat ett dåligt resultat sedan fusionen av Standard Life Aberdeen och Aberdeen Asset Management genomfördes år 2017.

 

Martin Gilbert säger att han har initierat en ny ordförande i Sir Douglas Flint och han tillägger:

 

– För mycket tid har spenderats på att hantera diskussionen om frågan med en gemensam vd snarare än vad vi gjorde för affärer.

 

Gilbert säger vidare att det förändrade ledarskapet innebär att han kan göra det han tycker mest om, vilket är ta hand om de stora kunderna och att han kan arbeta vidare med att stärka resultatet för SLA.

 

Styrelseordförande Douglas Flint tillägger:

– Vice ordförandeskapet ger Gilbert mer tid och kapacitet att bygga vidare att på stärka de viktiga relationerna med de stora kunderna.


Koncernen uppger att vinsten före skatt minskade till 650 miljoner pund, cirka 7,97 Mdr kr för år 2018 jämfört med 660 miljoner pund, 8,09 Mdr kr, för år 2017.

 
 

 

Senaste från Redaktionen