Skriv ut denna sida
tisdag, 12 mars 2019 15:34

Byggstart för WTC Karlskrona

Skrivet av 

 

Brf Strandpromenaden på Pottholmen i Karlskrona.

 

 

Brf Strandpromenaden var det första steget mot att förverkliga den vision som Karlskrona kommun har lagt för det nya området Pottholmen. Den andra bostadsetappen, Brf Skärgården, har sålt över hälften av de 49 lägenheterna. Nu närmar sig OBOS Kärnhem en byggstart för World Trade Center (WTC) Karlskrona. Totalentreprenör för projeket, som beräknas vara invigningsklart i slutet av 2020, är JSB Construction AB.

 

– Vi är mycket glada över att vi har kommit så här långt. I och med att bygglov är beviljat och vi har närmare hälften uthyrt kan vi nu starta igång projektet och påbörja projekteringsarbetet, säger Malin Svensson, vd på OBOS Kärnhem.

 

Två stora lokala aktörer har valt att etablera sig i World Trade Center och har skrivit de första kontrakten i WTC Karlskrona; Outpost24 och Paraply Produktion AB. Kontraktssignering med ytterligare hyresgäst är inplanerad under mars månad.

 

– Outpost24:s huvudkontor ligger i Karlskrona och sedan flytten 2016 till nuvarande lokaler, har verksamheten vuxit från 20 till över 60 medarbetare. Med de nya lokalerna i World Trade Center skapar vi utrymme för fortsatt tillväxt, säger Martin Henricson, CEO på Outpost24.

 

Paraply har sedan 2017 varit delaktig i utformningen av en helt ny mötesplats i huset, tillsammans med OBOS Kärnhem och arkitektkontoret FOJAB.

 

Verksamheten som Paraply ska driva i WTC kommer att omfatta flera miljöer och det kommer löpande arrangeras olika evenemang.

Senaste från Redaktionen