17 augusti 2019
torsdag, 07 mars 2019 12:09

Elof Hansson utvecklar GBG

Skrivet av 

 

Global Business Gate (GBG), vy från Skeppsbron, ska rymma 2.500 arbetsplatser.

 

 


Detaljplanen för Masthuggskajen i Göteborg har nu vunnit laga kraft och Elof Hansson Fastigheter kan gå vidare med utvecklingen av sina byggrätter, vilka ska resultera i kontorsprojektet Global Business Gate (GBG) med cirka 2.500 arbetsplatser samt två byggrätter längs Första Långgatan med totalt 300 lägenheter.

Global Business Gates blir en central mötesplats för Göteborgs- och Västsveriges internationellt verksamma företag. Byggnaden kommer att resa sig 24 våningar på den nya halvö som ska byggas från kaj och cirka 100 meter ut i Göta Älv inom detaljplanen för Masthuggskajen. Det kommer att bli en attraktiv miljö för hyresgäster, anställda, kunder och för besökande. Redan nu har avsiktsförklaringar för en majoritet av lokalerna tecknats.

– Ett strategiskt beslut togs 2012 om att satsa på och bidra till utvecklingen av Masthuggskajen, ett område vi ser ha stor utvecklingspotential. Det är nu med stor glädje vi tar emot beslutet om laga kraft för detaljplanen som innebär att vi nu kan realisera planerna för Global Business Gate och de två byggrätterna. Det känns fantastiskt, säger Lennart Hedström, vd för Elof Hansson Fastigheter.

Masthuggskajen skapas av Göteborgs Stad och ett konsortium som utöver Elof Hansson Fastigheter består av Folkets Hus Göteborg, Hotell Draken, NCC, Riksbyggen, Stena Fastigheter Göteborg och Älvstranden Utveckling. Totalt kommer runt 1.300 bostäder och cirka 6.000 arbetsplatser, restauranger, förskolor och hotell att växa fram i området under de kommande åren.