16 september 2019
onsdag, 06 mars 2019 13:07

Vasakronan hyr ut 12.600 kvm till Handelsbanken

Skrivet av 

 

Ett stenkast från Garnisonen, Karlaplans T-banestation och med omedelbar närhet till Gärdets grönområden, ligger fastigheten Tre Vapen.

 

 


Vasakronan hyr ut 12.600 kvm till Handelsbanken i fastigheten Tre Vapen på Östermalm i Stockholm. Tillträde sker i direkt samband med att Naturvårdsverket flyttar in på 7.700 kvm i Fabeges Trikåfabriken i Hammarby Sjöstad, och tar då över samtliga lokaler som myndigheten lämnar.

Tre Vapen uppfördes ursprungligen för att husera Konstfack och invigdes 1959. År 2004 flyttade Konstfack till Vasakronans fastighet på Telefonplan och i samband med detta konverterades Tre Vapen till Campus Gärdet – ett öppet och utåtriktat kontors- och högskolecampus med cirka 1.300 arbetsplatser, restauranger och utställningsytor. SIDA och Naturvårdsverket har länge varit de största hyresgästerna.

– Den starka hyresutvecklingen i Stockholms absoluta city har lett till en ökad efterfrågan på bra lokaler i övriga innerstadsområden, som Östermalm. Nyligen tecknade vi till exempel kontrakt med Happy Socks om 2.300 kvm i Garnisonen och vi för även dialoger med befintliga kunder om både utökningar och förlängningar i samma fastighet, säger Ronald Bäckrud, regionchef Stockholm.