18 september 2019
tisdag, 05 mars 2019 15:01

Profi Fastigheter hyr ut 1.000 kvm i Kista

Skrivet av 

 

Profi har uppgraderat stora nordicForum, omfattande 44.000 kvm, med nya koncept för restaurang, konferens och reception samtidigt har fastigheten få nytt gym för hyresgäster och en ny större lounge.

 

 

Profi Fastigheter har tecknat hyresavtal med ASUS Nordic AB om cirka 1.000 kvm kontor i nordicForum. Avtalet innebär att ASUS flyttar sitt nordiska huvudkontor till Profis fastighet på Torshamnsgatan 35 i Kista. Tillsammans med tidigare kommunicerade uthyrningsaffärer har nu avtal om 3.200 kvm tecknats på kort tid.

 

IT-tillverkarens ASUS flyttar sitt kontor för bolagets nordiska verksamhet till nordicForum under kvartal 4, 2019. ASUS, som är Taiwans ledande IT-företag, är en global aktör som tillverkar, marknadsför och säljer ett brett utbud av IT-produkter.

 

Profi Fastigheter driver ett omfattande uppdateringsarbete av fastigheten där bolagets satsning på flexibla kontor och co-work, C/O, öppnade under hösten. Under våren lanseras nya koncept för restaurang, konferens och reception samtidigt som ett eget gym för hyresgäster och nya större loungeytor står färdiga.

 

Profi Fastigheter förvärvade den 44.000 kvm stora fastigheten i november 2016 med relativt stora kontorsvakanser och har sedan dess drivit ett aktivt uthyrnings- och förvaltningsarbete. Fastigheten, som består av två huskroppar och 1.000 parkeringsplatser, ligger i bästa kommunikationsläge med gångavstånd till såväl Kista Centrum med tunnelbana som Helenelunds pendeltågsstation. Övriga hyresgäster är bl.a Bioservo, Hamamatsu, Handicare, och Watercircle.

 

Erik Löfberg, chef Aktiv förvaltning säger i en kommentar:

– Vi är mycket glada över att ASUS väljer nordicForum som kontor för sin nordiska verksamhet. Affären är ett resultat av vår strategi att genom aktiv uthyrnings- och förvaltningsarbete erbjuda en kundanpassad kontorsprodukt i en fastighet som är under transformation.