18 september 2019
måndag, 04 mars 2019 16:08

CA Fastigheter köper tomträtt i Gasverksområdet

Skrivet av 

 

Tomträtten Mätarhuset 1 invid Gasverksklockorna i Hjorthagen.

 

 

 

CA Fastigheter AB har via dotterbolag förvärvat och tillträtt tomträtten Mätarhuset 1 i Hjorthagen av Stockholms stad samtidigt som ett långsiktigt hyresavtal tecknas på samtliga ytor med Klätterverket Gasverket AB.

 

Tomträtten omfattar cirka 1.500 kvm uthyrningsbar yta med närmsta läget mot Bobergsgatan. Byggnaden kommer innehålla lokal för klätterverksamhet med café och bistro. Klätterverket kommer vid öppning i augusti bli den modernaste anläggningen för inomhusklättring med Stockholms högsta klättervägg på 17 meter!

 

– CA Fastigheter är mycket glada att växa ytterligare i Stockholm och inte minst i Gasverksområdet. Vårt förvärv och sedermera uthyrning till Klätterverket är en viktig pusselbit för att uppnå vår vision för Gasverket – att skapa en ny destination i Stockholm, säger Gasverkets projektansvarige Anders Nyström i en kommentar.

 

– Klätterverket ser fram emot att tillsammans med CA Fastigheter förädla Mätarhuset och skapa en spektakulär plats för klättring i en unik industrihistorisk miljö, säger Trevor Cooper-Williams, vd för Klätterverket.

 

– Med våra senaste affärer och tillkommande volym fortsätter vi vår strategi att öka vår närvaro i Stockholm. Att förvärvet i Gasverket ligger tillsammans och anslutning till våra fastigheter är en bonus och möjliggör synergier, säger CA Fastigheters regionchef Pernilla Claesson.