22 september 2019
torsdag, 28 februari 2019 15:18

NCC får markanvisning för hotell i Hagastaden

Skrivet av 

 

NCC ska bygga ett hotell med 300 rum i Östra Hagastaden. Bild: White arkitekter

 NCC har vunnit en markanvisningstävling för utvecklingen av ett hotell med 300 rum i ett nytt attraktivt kvarter i Östra Hagastaden, Stockholm. Kvarteret ligger i direkt anslutning till Norrtullsplatsen och anrika Stallmästaregården, parallellt med Uppsalavägen och in- och utfarten till Klarastrandsleden. Möjlig start för projektet förväntas vara tidigast 2022.

 

– NCC kommer fortsatt vara en stark aktör i Hagastaden genom utvecklingen av det nya hotellet som kommer få en fantastisk utsikt över Brunnsviken. Hotellet blir också en portalbyggnad in i området varför det blir viktigt att gestaltningen tar vara på både stadens och parkens unika kvaliteter i det här läget, säger Katarina Wåhlin-Alm, chef NCC Property Development Sverige.

 

– Vi är glada att intresset för att bygga ett hotell i Hagastaden varit stort och genom att NCC nu föreslås anvisas detta kvarter så har den sista pusselbiten fallit på plats för Östra Hagastaden, och planarbetet kan drivas med full kraft framåt, säger Eleonor Eklind Forslin, projektchef vid exploateringskontoret, Stockholms stad.