20 september 2019
onsdag, 27 februari 2019 14:53

Patriam köper i Nacka Strand av Carlyle

Skrivet av 

 

Patriam förvärvar fastigheten Sicklaön 13:136  som ligger i område sju i det nu etablerade bostadsområdet Nacka Strand. Foto: Arild Vågen

 

Patriam förvärvar fastigheten Sicklaön 13:136 i Nacka Strand av Carlyle Group och gör därmed sitt första förvärv i Nacka kommun. Detaljplanen har vunnit laga kraft och möjliggör en nyproduktion där samtliga bostäder får en unik vattenkontakt med utsikt över Stockholms hamninlopp och Djurgården. Köpeskillingen i transaktionen är inte publicerad.

 

Fastigheten ligger i område sju i det nu etablerade bostadsområdet Nacka Strand.

 

– Med förvärvet fortsätter Patriam att utveckla fastigheter i bra bostadslägen, säger Fredrik Andrén, affärsutvecklingschef på Patriam.

 

Patriam har under de senaste två åren haft en avvaktande förvärvsstrategi, men ser nu positivt på möjligheterna i bostadsmarknaden. Bolagets affärsidé är att erbjuda ett unikt, hållbart och ett tidlöst boende i Stockholmsregionen.

 

 

– Nu ska vi intensifiera arbetet med att förvärva fastigheter med stor utvecklingspotential i attraktiva lägen. Ambitionen är att vi ska växa vidare och ta nya marknadsandelar, säger Andreas Holmberg, vd för Patriam.

 

Rådgivare i transaktionen var Roschier.