22 september 2019
tisdag, 26 februari 2019 10:39

TL Bygg bygger för 1,5 Mdr på Nobelberget

Skrivet av 

 

Det framtida Nobelberget i Sickla. Illustration: Walk the RoomTL Bygg har tecknat en avtalsförklaring med Atrium Ljungberg om exploateringen av Nobelberget i Sickla. Nobelberget blir en ny stadsdel med bostäder, kontor för kreativa näringar och kultur samt en förskola och olika mötesplatser. Projektet sträcker sig över cirka tio år och är värt omkring 1,5 Mdr kr för entreprenören.

Detaljplanen för Nobelberget vann laga kraft under fjolåret och området kommer bestå av åtta bostadskvarter med 500 - 550 lägenheter, en om- och tillbyggnad av Panncentralen till en unik förskola samt en ombyggnation av den gamla limfabriken Formalinfabriken, som färdigställs redan nu i vår och kommer innehålla kontor, restaurang och kulturverksamhet.

– Vi är väldigt glada och stolta över att ha fått förtroendet att vara med och förverkliga Atrium Ljungbergs visioner med området. Det är inte bara en milstolpe för oss på TL Bygg med vårt största avtal någonsin utan också en möjlighet att få vara en del av något väldigt speciellt. Vi har en nära relation med beställaren och ser mycket fram emot att tillvarata och bygga vidare på Nobelbergets unika karaktär tillsammans med dem, säger Johan Edlund, vd på TL Bygg.

Arbetet med att riva omkringliggande byggnader och sanera marken pågår och produktionsstart av det första bostadskvarteret och förskolan sker senare i vår. Det första bostadskvarteret består av fyra trapphus kring en gemensam innergård. Arkitekturen har hämtat inspiration från områdets industriella historia med tegel och betong, men med ett eget uttryck.

– TL Bygg är en viktig samarbetspartner för vår bostadsutveckling. Genom ett långsiktigt strategiskt samarbete kan vi säkra kvalitet och kostnad samt tillvarata kompetenser och gemensamt utveckla effektiva processer, säger Joanna Berg, affärsutvecklingschef Bostad på Atrium Ljungberg.