20 augusti 2019
fredag, 22 februari 2019 13:04

Lindbäcks ska bygga 402 studentbostäder i Uppsala

Skrivet av 

 

Lindbäcks 402 studentbostäder i projektet Ängsklockan i Uppsala, Ekeby-Flogsta, ska påbörjas under år 2020. Illustration: TengbomStiftelsen Västmanlands-Dala nations studentbostäder (V-Dala) gör en stor satsning med nyproduktion av 402 studentbostäder i Uppsala, Ekeby-Flogsta och nu är det klart att det blir Lindbäcks som får förtroendet att bygga dem.

 

Projektet, som heter Ängsklockan, omfattar fyra huskroppar med vardera sex våningar. Inflyttning ska ske i omgångar och påbörjas redan under 2020.

 

– Studentbostäderna består i huvudsak av ett rum och kök och är cirka 25 kvm, vi har byggt liknande lägenheter i området tidigare så det känns extra roligt att vi nu får bidra med fler studentbostäder i Flogsta-Ekeby, säger Mikael Thorgren, affärsområdeschef på Lindbäcks.

 

– Med det här bygget fortsätter vi att vara den nation som har flest bostäder, och flest små lägenheter. Totalt får vi nu nästan 1.300 bostäder, säger Anna-Carin Andersson, vd för V-Dalas bostadsstiftelse.


Lindbäcks bygger industriellt producerade bostäder i trä för att vi tror på att skapa hållbara och attraktiva bostäder som fler har råd att bo i. Sedan ett år tillbaka är Lindbäcks nya fabrik i Piteå igång och i full produktion kommer företagets två fabriker att kunna leverera 2.500 lägenheter per år.