17 augusti 2019
fredag, 22 februari 2019 11:43

Skanska renoverar Kulturhuset för 550 Mkr

Skrivet av 

 

Kulturhuset Stadsteatern vid Sergels torg i centrala Stockholm. Foto: Matilda Rahm
Skanska har tecknat avtal med Stockholms stad om att renovera Kulturhuset och Stadsteatern i centrala Stockholm. Kontraktet är värt cirka 550 Mkr och uppdraget innefattar renovering, förbättring av inomhusmiljö samt nya tekniska installationer.

– Vi är glada över förtroendet att, tillsammans med Stockholms stad och Fastighetskontoret, få vara med och modernisera Kulturhuset och Stadsteatern, säger Bengt Staaff, regionchef, Skanska Sverige.

Renoveringen utförs med högt ställda hållbarhetskrav och målsättningen är att söka certifiering enligt Breeam, nivå Good. Miljöcertifieringssystemet Breeam tar ett helhetsgrepp på en byggnads miljöprestanda.

– Skanska har erfarenheten och kompetensen som krävs för att arbeta med komplicerade installationer i kulturhistoriskt värdefulla byggnader. Vi ser fram emot att samarbeta med Skanska i detta tekniskt svåra projekt, säger Håkan Falk, tf fastighetsdirektör, Stockholms stad.

Renoveringsarbetena inleds inom kort och målsättningen är att Kulturhuset och Stadsteatern ska stå färdigrenoverade till sommaren 2020.