18 september 2019
onsdag, 13 februari 2019 15:28

Stark utveckling för Stockholms Hamnar

Skrivet av 

 

Stockholms Hamnar äger Magasin 3 i Frihamnen, med hyresgästen Brewing Co som sedan 2018 brygger och säljer ekologisk öl och driver restaurang med närproducerad och ekologisk mat.

 Ett strategiskt arbete med förvaltningen har bidragit till att omsättningen i Stockholms Hamnars fastighetsverksamhet har fördubblats på tio år. Fler hyresgäster med publik verksamhet och miljöfokus flyttar nu in i hamnnära lokaler.

 

– Ett långsiktigt och systematiskt arbete med att marknadsanpassa hyrorna har bland annat bidragit till en ökad omsättning i vår fastighetsverksamhet. Energioptimering och förnyelsebar energi, som solcellsanläggningar, är andra framgångsfaktorer som har minskat våra kostnader, säger Karin Brofelth, fastighetschef på Stockholms Hamnar.

 

Fastighetsverksamheten står för närmare 30 procent av Stockholms Hamnars totala omsättning. I lokalerna finns 350 hyresgäster som arbetar med allt från sjöfart och media till museum, restauranger och bryggeri.

 

För att stärka attraktionen i områdena arbetar Stockholms Hamnar aktivt med att hyra ut till publika verksamheter med miljöfokus. Ett exempel är Stockholm Brewing Co som sedan 2018 brygger och säljer ekologisk öl och driver restaurang med närproducerad och ekologisk mat i Magasin 3 i Frihamnen.