22 september 2019
onsdag, 13 februari 2019 15:21

Ny vd till Ekerö Bostäder

Skrivet av 

 

Timo Siikaluoma lämnar efter cirka ett år posten som vd för Ekerö Bostäder.

 AB Ekerö Bostäders styrelse och vd Timo Siikaluoma har enats om att gå skilda vägar och det kommunägda bolaget har beslutat att påbörja rekryteringen av en ny vd. Ekerö Bostäder planerar för en kraftig utbyggnad av hyreslägenheter, bland annat på Adelsö, i Stenhamra Centrum och i Svartsjö. Samtidigt planerar företaget för en omfattande fortsatt upprustning av befintligt lägenhetsbestånd. Siikaluoma började på Ekerö Bostäder i februari i fjol.

 

– Jag har som vd haft förmånen att vara med och arbeta fram en planering för cirka 500 nya bostäder varav cirka 300 är under pågående planprocesser. Jag hade gärna velat vara med till genomförandet. Men i vissa frågor om företagets inriktning och organisering har jag inte vunnit lika uppfattning med styrelsens företrädare. När uppfattningar går isär är det styrelsens uppfattning som gäller, varför beslutet är att gå skilda vägar. Jag tackar styrelsen för uppdraget jag har haft åt Ekerö Bostäder och önskar företaget framgång i fortsättningen och medarbetare all lycka på företaget och privat, säger Timo Siikaluoma.

 

I dagsläget har AB Ekerö Bostäder 903 hyreslägenheter och radhus som främst finns runt Ekerö tätort, men även i Stenhamra, i Drottningholm och på Adelsö. Visionen är att bolaget år 2020 äger och förvaltar 1.100 lägenheter och har bland Sveriges nöjdaste hyresgäster.