9 december 2019
måndag, 11 februari 2019 15:06

Bockasjö och Swedavia avtalar vid Landvetter

Skrivet av 

 

Logistikparken i Airport City Göteborg omfattar tre alternativt fyra byggnader beroende på konfiguration med en total uthyrningsbar yta om 100.000 kvm. Illustration: Arkitekterna Krook & Tjäder

 


 

Fastighetsutvecklaren Landvetter Logistik Center, gemensamt ägt av Bockasjö och Swedavia, bygger två nya logistikfastigheter i Airport City Göteborg, alldeles intill Göteborg Landvetter Airport. Därutöver har företaget tecknat hyresavtal med Dawa Däck och Rajapack om totalt 33.000 kvm.

– Intresset för logistiketableringar i Airport City Göteborg är stort. Logistikparken har en utomordentligt god lokalisering med närhet till flyget, till Göteborg och till de stora vägnäten, E6 och riksväg 40 som förbinder strategiska logistikorter som Göteborg, Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Förhandlingar pågår även med flera andra hyresgäster, säger Joakim Hedin, vd Bockasjö och vd för Landvetter Logistik Center AB.

Den ena fastigheten, med byggstart nu i vår omfattar cirka 23.000 kvm och är fullt uthyrd på ett längre hyresavtal till Dawa Däck, som har beslutat att samordna tre av sina nuvarande lager. Byggnaden beräknas vara färdigställd till sommaren 2020.

Den andra fastigheten, som har en uthyrningsbar yta om 21.000 kvm, börjar byggas inom kort och ska vara inflyttningsklar den 1 oktober. Hyresavtal har tecknats med den franska förpackningskoncernen Rajapack som är ledande i Europa inom emballageområdet. Rajapack hyr cirka 10.000 kvm på ett längre avtal och ska samordna sin nuvarande verksamhet i Sverige och lagret i Norge i den nya fastigheten.