17 augusti 2019
fredag, 01 februari 2019 13:05

Tuve bygger för Framtiden i Kviberg

Skrivet av 

 

Kommunägda Poseidon blir ägare till de 250 hyresrätterna som byggs på Beväringsgatan i Göteborg. Bild: Tengbom
Framtiden Byggutveckling har gett Tuve Bygg uppdraget att bygga 250 hyresrätter i ett unikt utformat hus på Beväringsgatan i stadsdelen Kviberg, Göteborg. Det kommer att utföras som en totalentreprenad och byggstarten beräknas ske nu i vår. Poseidon kommer att äga och förvalta de färdigställda bostäderna.

Det nya huset, ritat av Tengbom, blir terrasserat med fem till sexton våningar och byggs i vinkel. På taket förbereds för solceller och i bottenplan planeras för verksamhetslokaler som skapar liv och rörelse kring huset.

Det storskaliga Kvibergshuset bredvid kommer nu att få sällskap av en byggnad som väcker uppmärksamhet.

– Tillsammans med Tuve Bygg skapar vi nya tidsavtryck i ett modernt storskaligt bostadshus med en spännande och originell lösning av taket. Ett hus som kommer att väcka uppmärksamhet, säger Mattias Ström, projektchef på Framtiden Byggutveckling.

– Det är med stolthet vi på Tuve Bygg tar oss an detta spektakulära projekt ihop med Framtiden Byggutveckling. Kvibergshuset, som när det är färdigställt kommer att bli ett nytt landmärke i orådet, med sin utmanande och spännande arkitektur, säger Per-Anders Björk, arbetschef Tuve Bygg.