24 augusti 2019
onsdag, 30 januari 2019 13:06

Kanozi projekterar Skanskas Citygate i Gårda

Skrivet av 

 


Kontorshuset Citygate kommer bli en tydlig port in till Göteborg för alla som kommer med bil från söder och norr på E6 och E20. Med 36 våningar, 144 meter och cirka 42.000 kvm uthyrningsbar yta kommer byggnaden bli Nordens högsta kontorshus.

 


Med höjd på 144 meter ska Skanskas Citygate bli det högsta kontorshuset i Norden. Citygate uppförs i Gårda, Göteborg, där vissa markarbeten redan har påbörjats. Det danska arkitektkontoret Henning Larsen vann det parallella uppdraget för tre år sedan och Kanozi Arkitekter har varit svensk part i designprocessen och är nu ansvariga för projekteringsfasen.

– Det här är otroligt spännande för både Kanozi och Göteborg. Det blir en kontorsbyggnad där miljön och människans välmående är central, med mötesplatser, co-workingytor och foodcourt. Ambitionen är att uppnå WELL-certifiering, säger Johan Casselbrant, chefsdesigner och huvudägare på Kanozi.


Han fortsätter:
– Byggnaden blir synlig över hela Göteborg vilket ställer stora krav på gestaltningen. Vi är stolta över att ha blivit utvalda som svenska arkitekter till Skanskas stora satsning i Göteborg och glada över att samarbeta tätt med världskända Henning Larsen.

Citygate planeras vara klar första kvartalet år 2022 och ska även miljöcertifieras enligt Leed.