Skriv ut denna sida
tisdag, 29 januari 2019 16:24

Castellum köper United Spaces

Skrivet av 

 

Göran Garberg, grundare av United Spaces, och Henrik Saxborn, vd för Castellum.

 


Castellum investerar för framtiden och köper 100 procent coworkingbolaget United Spaces för 200 Mkr. Tillträde beräknas ske under den senare delen av februari.

United Spaces har nära 20 års erfarenhet inom coworking och erbjuder attraktiva lokaler i centrala lägen med flexibla uthyrningsformer. De senaste åren har United Spaces haft en tillväxt om cirka 40 procent per år. Idag förfogar bolaget över drygt 11.000 kvm kontorsyta i Stockholm, Göteborg och Malmö, och i april etablerar bolaget 2.700 kvm på Arlanda.

Coworking, delade kontor, har redan gjort intåg i storstäderna och spås en urstark tillväxt kommande år. I centrala London och på Manhattan i New York utgör coworking redan 25-30 procent av nytecknade avtal på kontorsmarknaden.

– Coworking handlar om så mycket mer än snygga lokaler. Det är resurseffektivt för planeten och plånboken, men det handlar också om att bygga gemenskap mellan människor, oväntade möten och kreativitet. Jag är övertygad om att det här är en disruptiv affärsmodell som kommer att förändra hela kontorsmarknaden och ersätta dagens fasta kontorslösningar, säger Henrik Saxborn, vd Castellum AB.

Göran Garberg, som tillsammans med Lars Rydén grundade United Spaces, kommer fortsatt att vara engagerad i verksamheten som senior rådgivare.

– Med Castellum som ny ägare får United Spaces det som krävs för att fortsätta utveckla Nordens mest attraktiva coworking-koncept. Castellum är en dedikerad ägare med höga ambitioner som vill ta greppet om framtidens sätt att arbeta med United Spaces som bas, säger Göran Garberg.

Castellum planerar att öppna ett flertal coworkingytor i Norden redan i år.

– Visionen är att våra medlemmar alltid ska ha kontor med service nära till hands, oavsett var i världen du vaknar upp just idag, säger Henrik Saxborn.
Senaste från Redaktionen