17 augusti 2019
onsdag, 19 december 2018 17:48

Tullverket hyr stort i Kruthuset 17, Göteborg

Skrivet av 

Kruthuset 17 har fått en ny entré.


Kruthuset 17, en av Göteborgs största fastigheter med cirka 65.000 kvm uthyrningsbar yta, får en ny hyresgäst till våren 2020 då Tullverket flyttar sitt regionkontor från Nordstan. Tullverket har tecknat ett sexårigt hyresavtal om cirka 8.500 kvm kontorsyta. I tillägg genomförs även en omfattande uppgradering av fastighetens gemensamma utrymmen. Kruthuset 17 ägs av Areim och Blackstone och förvaltas av Obligo Real Estate. Fastighetsförvaltare är Newsec Asset Mangement.

 

Kruthuset 17 var ursprungligen en industrifastighet med stora, öppna planlösningar och takhöjder om upp till sju meter. Över tid har PostNords verksamhet förändrats och deras utrymme i byggnadens övre delar har därför omvandlats från logistikytor till moderna kontorslokaler. Det pågår nu ett omfattande arbete för att lyfta byggnaden till en ny standard. Det inkluderar bland annat en stor ombyggnad av huvudentrén, trapphuset, fasaden och området utanför entrén. Det pågående projektet slutförs under andra kvartalet 2019.

 

– Vi välkomnar nu ytterligare en ny hyresgäst som valt att flytta in i Kruthuset 17. Tidigare i år tecknade vi ett hyresavtal med det globala IT-tjänsteföretaget CGI, som kommer att flytta sitt regionkontor till Kruthuset 17 under våren 2019. Detta innebär att fastigheten nu återigen är fullt uthyrd, bara några månader efter att Trafikverkets regionkontor lämnade sina 12.000 kvm, säger Ulf Birk, uthyrningsansvarig på Newsec.