Skriv ut denna sida
måndag, 10 december 2018 15:22

Scandic expanderar till München

Skrivet av 
alt
Scandic Munich Macherei ska öpppna år 2021 med 234 rum, restaurang och rooftop-bar. För formgivningen svarar New York-arkitekterna HWKN Hollwich Kushner.


Scandic Hotels har skrivit ett långt hyresavtal med utvecklarna Art-Invest Real Estate och Accumulata Real Estate gällande driften av ett nytt hotell: Scandic Munich Macherei. Hotellet kommer att ligga i det framväxande området Macherei, som ska genomgå en totalförvandling från nuvarande industriprägel till urban känsla med konst- och kulturutbud, nya kontor samt sociala mötesplatser. Området ligger nära centrum med goda kommunikationer till flygplatsen och mässområdet.
    

Scandic Munich Macherei om cirka 11.000 kvm väntas öppna år 2021 med 234 rum och en attraktiv restaurang samt en rooftop-bar med möjligheter till många lokala nöjesevenemang. Hotellet har ritats av New York-arkitekterna HWKN Hollwich Kushner och kommer till sin utformning vara inspirerat av områden som genomgått liknande förvandlingar, exempelvis Brooklyn i New York.
    

Sedan tidigare har Scandic fyra hotell i drift i Tyskland – två i Berlin, ett i Hamburg och ett i Frankfurt. Utöver hotellen i drift finns ytterligare ett hotell i Frankfurt i företagets pipeline, med väntad öppning 2021.
    

– Att öppna och driva Scandic Munich Macherei följer vår strategi att växa i de största tyska städerna. München är eftertraktat för hotellutveckling och vi är glada över att vara en del av det här projektet som kommer att ytterligare öka kännedomen om Scandic i Tyskland, säger Even Frydenberg, President & CEO, Scandic Hotels Group.
    

München är Tysklands tredje största stad med stor affärs- och finansverksamhet. Staden har ett väl utvecklat kultur-, utbildnings- och turistutbud och är dessutom i framkant vad gäller teknik och innovation. 2018 Mercer Survey och Monocle’s Quality of Life Survey 2018 har utsett München till en av världens mest attraktiva städer att leva i.
    

– Vi tror att Scandic är en perfekt partner för detta projekt. De har bevisat sig framgångsrika med att driva välrenommerade hotell i Tyskland. Hotellet kommer att ge ytterligare utvecklad designkänsla till staden. Vi är glada över avtalet och hoppas på fler gemensamma projekt framöver, säger Dr. Peter Ebertz, Art Invest.

Senaste från Redaktionen