Skriv ut denna sida
torsdag, 05 juli 2018 10:23

Aspelin Ramm utvecklar på Hisingen med AF

Skrivet av 
alt
Eriksbergsvarvets före detta huvudkontor på Celsiusgatan, Hisingen, Göteborg. Fotograf: Radar


Aspelin Ramm Fastigheter köper 50 procent av Eriksbergsvarvets före detta huvudkontor på Norra Älvstranden i Göteborg av AF Gruppen. Tillsammans ska de bägge bolagen utveckla fastigheten för att bygga ett hundratal nya bostäder, kontor samt butiks- och servicelokaler.
    

– Det är ett väldigt spännande projekt att få utveckla en klassisk och vacker kontorsbyggnad i ett attraktivt läge till en fastighet som även rymmer boende och handel, säger Lennart Karlsson, vd Aspelin Ramm Fastigheter.
    

Den karaktäristiska och välvda tegelbyggnaden på höjden ovanför Eriksberg är cirka 8.000 kvm och används idag huvudsakligen som kontor. Till fastigheten hör även en byggrätt som medger bostäder och kommersiella butiksytor i bottenplan på en helt ny byggnad.
    

Aspelin Ramm Fastigheter känner väl till Norra Älvstranden och Eriksbergsområdet där företaget tidigare utvecklat drygt 100 bostäder i projekten Studio 57 och Studio 58. I det förra projektet byggdes helt nya bostäder ovanpå ett befintligt parkeringshus med hjälp av en tredimensionell fastighetsbildning.
    

– Innovativ fastighetsutveckling handlar för oss om att utgå från varje fastighets unika förutsättningar och möjligheter. I det nya samarbetsprojektet med AF Gruppen ser vi väldigt stora möjligheter att tillsammans utveckla en väldigt attraktiv miljö för såväl boende, företagande som för lokal service, säger Lennart Karlsson.
    

Jonas Skingley, vd för AF Gruppens projektutveckling, ser också positiva effekter av samarbetet med Aspelin Ramm Fastigheter kring utvecklingen av fastigheten på Celsiusgatan.

 

– Vi är två företag som har en samsyn i våra värderingar kring företagande och fastighetsutveckling. Dessutom har vi kompetenser som kompletterar varandra vilket gör mig övertygad om att vi tillsammans tar fram en attraktiv produkt för marknaden. Detaljplanen medger en påbyggnad med tre nya våningsplan som alla får en fantastisk utsikt över vattnet och Göteborgs hamninlopp. Oavsett om det till slut blir kontor eller bostäder, hyresrätter eller bostadsrätter, så är jag säker på att det alltid finns ett stort intresse för rätt objekt, i rätt område till rätt pris, säger han.

Senaste från Redaktionen