24 augusti 2019
tisdag, 03 juli 2018 11:56

Profi säljer The Block till Genesta

Skrivet av 
alt
Styckjunkaren 3 uppfördes i mitten av 1970-talet som huvudkontor för Svenska Shell, och är en arkitektoniskt profilstark fastighet i ett av Stockholms bästa närförortslägen.


Profi Fastigheter har sålt fastigheten Styckjunkaren 3 på Armégatan i Solna till Genesta. Fastigheten, som går under namnet The Block, omfattar 13.369 kvm lokaler för kontor och är fullt uthyrd till Nobina, SLL, Byggmax, BTH Bygg och Viafone. Tillträde skedde 2 juli.
    

Profi köpte fastigheten 2010 och har sedan dess genomfört ett omfattande utvecklingsarbete. Bland annat har nya hyresavtal tecknats för alla kontorsytor och i samband med detta lokalerna moderniserats och ett hundratal nya p-platser anlagts. Totalt finns 254 platser varav 138 i varmgarage.
    

Parallellt detta har Profi arbetat fram en ny detaljplan arbetats fram som stärker bevarandegraden för byggnaden och samtidigt möjliggör genomförandet av bostäder på fastighetens tak.
    

Fastigheten placeras i Genestas fond GNRE Core Plus, som därmed äger tillgångar om cirka 100 MEUR och har en samlad investeringskapacitet om 700 MEUR.