23 augusti 2019
måndag, 02 juli 2018 12:27

Slättö köper 650 bostäder i Upplands-Bro

Skrivet av 
alt
Johan Karlsson, vd för Slättö.

 

Magnolia Bostad har tecknat avtal om försäljning till Slättö avseende cirka 650 bostäder i Bro, Upplands-Bro kommun. Fastighetsvärde vid färdigställande beräknas uppgå till cirka 1,17 Mdr kr.

 

Försäljningen till Slättö avser den första etappen av det nya bostadsområdet Tegelhagen i Bro. Detaljplanen har vunnit laga kraft och byggnationen beräknas starta 2018 med planerad första inflyttning 2020. Magnolia Bostad kommer att utveckla och driva projektet fram tills dess att bostäderna är klara för inflyttning. Vinstavräkning kommer att ske under kvartal två innevarande år. 

 

– Vi är riktigt nöjda med att få förvärva energieffektiva och attraktiva bostäder i Storstockholm som har en stor bostadsbrist avseende prisvärda hyresrätter. Vi avser att söka det förbättrade investeringsstödet inom projektet, i syfte att kunna erbjuda nyproducerade bostäder som kan efterfrågas av det stora flertalet, säger Johan Karlsson, vd för Slättö.

 

Området ligger naturnära och erbjuder ett rikt fritidsliv med goda förutsättningar för hästsport, golf och natursköna upplevelser. Inom området planeras även service i form av butiker och restauranger samt förskolor, skola och vårdboende. Bussar kommer att trafikera området, det kommer att finnas gång- och cykelvägar samt närhet till pendeltågstation. 

 

– Vi är mycket glada att tillsammans med våra samarbetspartners få utveckla klimatsmarta boenden med en gemytlig gestaltning på detta natursköna område, säger Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad.

 

Wigge & Partners har agerat legal rådgivare till Magnolia Bostad. Pangea Property Partners har agerat finansiell rådgivare och Wistrand Advokatbyrå har agerat legal rådgivare till Slättö.