Skriv ut denna sida
tisdag, 19 juni 2018 17:40

Profi Fastigheter storsäljer till Stendörren

Skrivet av 
alt
I Profis försäljning till Stendörren om 921 Mkr ingår SpångaCenter.

 

alt

Flygbild över Bromma och Ulvsunda.

 

alt

Elementet 1, Ulvsundavägen 106 i Bromma.

 

Profi Fastigheter har tecknat avtal med Stendörren Fastigheter AB om försäljning av ett bestånd med sex fastigheter i Bromma/Ulvsunda och Spånga omfattande 57.536 kvm. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 921 Mkr.

 

Profi säljer fastigheterna Magneten 12, Magneten 18, Magneten 30, Magneten 33 och Elementet 1 belägna i Ulvsunda/Bromma samt Vitgröet 12 i Spånga till Stendörren Fastigheter AB. Fastigheterna omfattar totalt 57.536 kvm med en uthyrningsgrad om 91 procent. Tillträde sker den 2 juli.

 

Profi Fastigheter har sedan 2010 investerat i sitt bestånd i västra Stockholm och på så sätt skapat ett geografiskt kluster, primärt i Ulvsunda, av kommersiella fastigheter inom kontor, utbildning och lager. Ovanstående fastigheter säljs nu i en portföljaffär då affärsplaner och målsättningar uppfyllts.

 

Genom ett aktivt förvaltningsarbete har Profi förädlat fastigheternas innehåll, bl.a genom ny- och meruthyrningar till TMG Sthlm, Arkitektkopia, Academedia, Top Gymnastics, Member24, Linas Matkasse, Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning m.fl.


Thomas Sipos, vd för Profi Fastigheter säger:

– I det bestånd vi nu avyttrar har vi fullföljt vår affärsplan att bygga ett attraktivt och starkt kluster i Ulvsunda. Det känns bra att lämna över det fortsatta ägandet till Stendörren som har stor erfarenhet av liknande fastigheter vilket är positivt för våra hyresgäster. Vad gäller utvecklingen av Spånga Center känns det också bra att lämna över stafettpinnen till Stendörren som kommer slutföra det arbete vi påbörjat.

Senaste från Redaktionen