Skriv ut denna sida
tisdag, 19 juni 2018 17:07

Scandic stärker koncernledningen

Skrivet av 
alt
Ann Hellenius, Niklas Angergård och Jan Lundborg är nya i Scandics koncernledning.

 

Scandic presenterar en ny utformning av sin koncernledning för att stärka fokus på digitalisering, varumärke och marknadsföring.

 

En ny position som Chief Information Officer (CIO) skapas med ansvar för digitalisering och för att utveckla Scandics gästupplevelse med hjälp av IT och ny teknik. Den tidigare positionen som Chief Commercial Officer (CCO) delas i två funktioner; en Chief Customer Officer med ansvar för bland annat varumärkesstrategi, marknadsföring och lojalitetsprogram samt en Chief Commercial Optimization Officer med ansvar för distribution, intäktsoptimering och försäljning. Övriga funktioner i ledningsgruppen är oförändrade.

 

Till rollen som Chief Information Officer har Scandic rekryterat Ann Hellenius. Hon har gedigen erfarenhet av att driva digitalisering och kommer närmast från en tjänst som CIO på Bankgirot och är även medlem av svenska regeringens digitaliseringsråd. Tidigare har hon bland annat varit CIO för Stockholm stad.

 

Vidare har Scandic rekryterat Niklas Angergård till tjänsten som Chief Customer Officer. Han kommer närmast från Tieto där han är CMO rapporterande till koncernchefen. Tidigare har han bland annat varit ansvarig för varumärkesstrategi, marknadsföring och kundnöjdhet hos företag som Klarna, Telia och SAS.

 

Jan Lundborg har utsetts till Chief Commercial Optimization Officer. Han är i dag Vice President Revenue Management Pricing & Distribution på Scandic och har sedan 2009 framgångsrikt ansvarat för uppbyggnaden av denna funktion i koncernen.

Senaste från Redaktionen