Skriv ut denna sida
måndag, 18 juni 2018 13:05

200 butiker för West Coast Plaza på Landvetter

Skrivet av 
alt
West Coast Plaza, Landvetter. Bild: Krook & Tjäder

 

Krook & Tjäder har fått förtroendet att utveckla visionen för West Coast Plaza vid Landvetter flygplats. Tillsammans med norska Sjölyst Landvetter AB, dotterbolag till exploatören Sjölyst Utvikling AS, ägt av den norske miljardären Ola Mæle, och Swedavia planerar tillsammans nu för Väst-Sveriges nya flaggskepp inom handel och upplevelse. Sjölyst har skrivit ett avtal med Swedavia om ett upplevelsecentrum vid Landvetter med över 200 butiker

 

Arkitektkontoret har arbetat med olika delar av Swedavias utvecklingsområde i drygt tio år.

 

– Handel och upplevelse fanns med redan i översiktsplanen för området runt flygplatsen, berättar Ola Maele på Sjölyst Utvikling AS. Eftersom Krook & Tjäder varit delaktiga i flera stora projekt i området runt flygplatsen och vi har haft ett gott samarbete och känner oss trygga med deras kompetens valde vi att fortsätta arbeta tillsammans. De har bland annat planerat och ritat logistikanläggningar i området, satt designen för bron in till flygplatsen och deltagit i juryarbetet för det nya hotellet vid flygplatsen.

 

Göteborg Landvetter Airport har en stark passagerartillväxt och under 2017 passerade 6,8 miljoner passagerare flygplatsen. Utbyggnaden av flygplatsen för att möta det ökande resandet pågår för fullt, bland annat genom utbyggnad av terminalen samt ett nytt hotell. Airport City Göteborg växer fram och marken för nästkommande utvecklingsområde Logistics Park 1 står nu klar för byggnation. På sikt förväntas flygplatsstaden och flygplatsen bli en arbetsplats för över 10.000 människor.

 

– Vi är glada för hur vårt samarbete har utvecklats med både Swedavia och Sjölyst Utvikling AS, säger Pontus Orrbacke, arkitekt och delaktig i flera av projekten i området. Med West Coast Plaza får Göteborgsregionen ett upplevelsecentrum med ett storskaligt utbud med all tänkbar service för både resenärer, arbetande, besökare och boende i regionen.

 

Arkitekterna Krook & Tjäder är ett av Sveriges största arkitektkontor med över 230 medarbetare i Göteborg, Malmö, Stockholm, Halmstad, Borås, Uppsala, Östersund, Kristianstad och Oslo. Kontoren arbetar med en stor bredd av uppdrag inom husbyggnad, hotell, stadsbyggnad, landskapsplanering, inredning samt produktdesign. Krook & Tjäders kontor är kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015. Inom Krook & Tjäder finns en etablerad modell för delägarskap.

Senaste från Redaktionen