Skriv ut denna sida
måndag, 18 juni 2018 11:49

Aspelin Ramm säljer stort i Oslo

Skrivet av 
alt
Inom ALNA senter finns 70.000 kvm och 1.100 p-platser. Bland hyresgästerna finns Elkjøp, Skeidar, XXL, Biltema, Maxbo och Meny.


Aspelin Ramm har sålt köpcentrumet ALNA senter i Oslo till Joh Johannson Eiendom AS. Säljarens rådgivare har varit Pangea Property Partners, medan BAHR var juridisk rådgivare. För köparen agerade Pareto Securities AS och Wiersholm. Enligt norsk media omfattar transaktionen cirka 2 miljarder norska kronor.
    

Aspelin Ramm har ägt fastigheten sedan år 1978 och har sedan år 1995 utvecklat den från ett logistikcentrum till Oslos tredje största köpcentrum med fokus på varor inom bygg, möbler, hem och inredning, sport och elektronik. Köpcentrumet har fem miljoner årliga besökare, en årlig omsättning på 2 miljarder norska kronor och en årlig hyresintäkt på 94 miljoner norska kronor.
    

– Vi har haft ett stort intresse genom åren från investerare, både norska och internationella, som vill köpa ALNA senter, säger Gunnar Bøyum, vd för Aspelin Ramm.
    

– Försäljningen är en del av normal portföljjustering av en fullt utvecklad fastighet och frigör betydande kapital för nya projekt, fortsätter han.

 

Den nya ägaren ser en stor framtidspotential i fastigheten, som omfattar 70.000 kvm och 1.100 p-platser. Joh Johannson Eiendom framhåller bland annat att centrumet har 800.000 personer inom en 15 minuters bilradie, och att det ligger mycket nära fraktterminalerna i Alnabru och Alfaset, vilket blir mer och mer intressant med tanke på nya detaljhandelstrender med ökad e-handel.
    

Området står dessutom inför stora förändringar, i och med att det planeras 30.000-40.000 nya bostäder inom en fem minuters bilresa från ALNA. Det här är framtida kunder som kommer att stödja ytterligare tillväxt, framhåller Aspelin Ramm.
    

Den nya ägaren har tagit in Lars Løseth, grundare och tidigare medägare i AMFI-kedjan, för att hantera centrumet i framtiden.

Senaste från Redaktionen