13 november 2019
måndag, 18 juni 2018 11:22

Taube bygger hotelltorn åt Choice på Arlanda

Skrivet av 
alt
Nya Quality Hotel Arlanda Airport med Scandinavian Xpo.

 

Vid en pressträff på Quality Hotel Arlanda Airport under fredagen presenterades planerna för flygplatsstaden, Airport City Stockholm. En av nyheterna som Nordic Choice Hotels grundare Petter A Stordalen kunde avslöja är byggandet av ytterligare ett hotelltorn till Quality Hotel Arlanda Airport som därmed får 419 hotellrum och kraftigt ökar förutsättningarna för fler och större mässor och möten i Arlandaområdet.

 

Arlanda flygplats genomgår stora förändringgar utifrån planen om att till år 2050 locka 50 miljoner resenärer per år. För att öka regionens och flygplatsens attraktionskraft så ingår en exploatering av Arlandastaden. På pressträffen under fredagen presenterades planerna på Scandinavian Xpo som innebär att Arlanda får sitt första internationella mässområde. Ombyggnationen av den 100.000 kvm stora fastigheten har påbörjats och kommer när projektet är klart 2020 vara en modern mötesplats med flera stora mässhallar, en omfattande konferensavdelning och restaurangverksamhet. En viktig del i projektet är utökad hotellkapacitet.

 

– Planerna för Arlanda är skyhöga och vi ska inte vara sämre. Vi slår till med ytterligare ett imponerande hotelltorn. Med den nya hotellbyggnaden kommer vi 2020 kunna erbjuda 419 hotellrum och ett helt ombyggt hotellområde. Det här kraftigt öka regionens möjligheter att locka till sig ytterligare mässor och möten. Potentialen som Arlanda har är enorm och jag älskar att vi har möjlighet att vara med i utvecklingen av området, säger Nordic Choice Hotels grundare Petter A Stordalen.

 

Utöver den nya hotellkroppen så är också det nya mässområdet Scandinavian Xpo en nyckel i skapandet av det nya flygplatsstaden.

 

– Vi bygger en destination och en ny stad växer fram som kommer att ha en avgörande roll för tillväxten i Stockholmsregionen. Vi befinner oss i en kraftig tillväxt med ett stort affärstryck. Idag har vi passerat ytterligare en milstolpe och vi kunde inte hittat en bättre partner än Nordic Choice Hotels, säger Per Taube, styrelseordförande i Arlandastad Holding, som driver stora delar av den kommersiella utvecklingen i området.

 

Omvandlingen av området har börjat. År 2020 beräknas det nya hotelltornet vara färdigt för gäster och i samband med det så genomförs också en renovering och ombyggnad av det befintliga hotellet. När projektet är helt klart så har hotellet vuxit från 228 till 419 hotellrum.

 

Hotellet kommer ha en mötesyta på totalt 2.323 kvm med 13 mötesrum för 17 personer till 720 personer. På hotellet finns när projektet är klart också en lobbybar, en restaurang för 293 gäster och ett fitnessområde på 120 kvm.