24 augusti 2019
tisdag, 17 april 2018 11:23

Bonniers Hornstull Centrum firar fem år

Skrivet av 
alt
Den spektakulära färgglada fondbyggnaden har blivit en symbol för Hornstull Centrum.


För fem år sedan den 26 april 2013 öppnade Bonnier Fastigheter Hornstulls stadsdelcentrum. Tillsammans med Stockholms stad har bolaget lyft ett slitet och eftersatt område till en attraktiv mötesplats för handel, arbete och sjudande lokal gemenskap. I fjol hade handelsplatsen med dess över 30 butiker, caféer och krogar 3,8 miljoner besökare. Den spektakulära färgglada fondbyggnaden på torgets norra sida har blivit en symbol för platsen.
    

– Bonnier Fastigheter har ägt de två fastigheterna vid Hornstull sedan 2008, att som ägare och förvaltare få arbeta med och följa utvecklingen, inte bara av fastigheterna utan också av närmiljön runt de här kvarteren har varit mycket stimulerande. Det är sådana satsningar man kan göra när man som vi på Bonnier Fastigheter går in och tänker långsiktigt i sina förvärv och projekt, säger Tomas Hermansson, vd Bonnier Fastigheter.
    

Hornstulls centrum delar varje år ut priset – Hornstullspriset till en person eller organisation som gör något bra för Hornstull, platsen har även hedrats med flera egna öl och i februari var det premiär för den omtalade Semmelsodan som blev mycket populär. Den välbesökta Hornstulls Marknad har även en miniversion inomhus! Och när vi nu firar 5-årsjubileet lördagen den 21 april kommer Hornstulls barn att uppmärksammas, de får en barnbok som present.
    

– Vi har gått från att vara en uppstickare till att ha skapat en etablerad mötesplats i Hornstull och det arbetet ser vi fram emot att fortsätta med, säger Sara Falkevik, marknadsansvarig Hornstull Centrum.