19 augusti 2019
onsdag, 28 februari 2018 16:56

Heimstaden köper i Arlöv för 400 Mkr

Skrivet av 
alt
Heimstaden Bostad blir tagare av projektet Fasanen i skånska Arlöv.

 

Magnolia Bostad tecknar avtal med Heimstaden Bostad kring försäljning av projektet Fasanen beläget i centrala Arlöv i Burlövs kommun norr om Malmö. Affären omfattar uppförande av cirka 275 hyresrätter.

 

Försäljningen avser fastigheterna Burlöv Arlöv 20:58 m fl och sker som en bolagsaffär. Bedömt fastighetsvärde vid färdigställande beräknas upp-gå till cirka 400 Mkr. Magnolia kommunicerade i ett pressmeddelande den 30 september ifjol försäljning av detta projekt med vissa villkor för försäljningen, vilka ej har uppfyllts. Projektet har nu istället sålts till Heimstaden Bostad. Detta är Magnolias andra projektförsäljning till Heimstaden. Den första var Senapsfabriken etapp 2 i Uppsala, vilken såldes i somras.

 

Det nu aktuella projektet ligger i direkt närhet till Arlöv Centrum samt nära Burlöv Center med ett brett utbud av service och handel. Serneke är entreprenör och byggstart sker första kvartalet 2018. Magnolia kommer att utveckla och driva projektet fram till dess att bostäderna är klara för inflyttning, vilket beräknas ske etappvis från tredje kvartalet 2019 till andra kvartalet 2020.

 

– Vi är glada att vi fått möjlighet att förvärva detta projekt som ligger väldigt trevligt vid villabebyggelse uppförd på 1900-talets början och intill Arlövs kyrka med direkt närhet till både Burlöv Center och Arlöv Centrum. Det kommer totalt att uppföras fem byggnader i vit puts som kvalitetsmässigt ska uppfylla kriterierna för Miljöbyggnad Silver 3.0. Vi kommer att kunna erbjuda yteffektiva lägenheter till rimliga hyror. Att få förvärva byggnader av den här kvalitén känns väldigt bra, säger Fredrik Årman, transaktionschef, på Heimstaden.

 

Affären bedöms ge en initial avkastning på cirka 5 procent utifrån en attraktiv normhyra för hyresgästerna som uppgår till 1.550kr/kvm.