Skriv ut denna sida
tisdag, 13 februari 2018 12:04

Hufvudstaden bygger ut NK

Skrivet av 
alt
Under de kommande åren ska Hufvudstaden förnya Nordiska Kompaniet (NK), och bland annat med att utöka ytorna med 20 procent.

alt

Större delen av NK:s expansion ska ske genom att delar av parkeringshuset Parkaden omvandlas till butiksytor.


alt
På Parkadens tak planeras även för ett utomhusgym med löparbanor, paddeltennisbanor och en juicebar.


Nordiska Kompaniet (NK) i Stockholm går in i en ny epok då Hufvudstaden utvecklar varuhuset i syfte att förstärka dess position som ett varuhus i världsklass. Förnyelsearbetet innefattar såväl den fysiska miljön som den digitala närvaron samt ett utökat serviceutbud för att möta kundernas efterfrågan och förändrade köpbeteende.
    

Varuhuset kommer att bli större, personligare samt få en mer unik framtoning och under de närmaste åren kommer flera internationella varumärken att flytta in på gatuplan. Redan i höst öppnar två av dessa; Valentino och Balenciaga.
    

Arbetet med att ta NK Stockholm in i en ny epok beräknas ta cirka tre år och omfattar 50 procent av den befintliga varuhusytan. Samtidigt växer varuhuset med 20 procent, detta genom omvandling av kontorsytor i NK-huset, men framförallt, då delar av parkeringshuset Parkaden på andra sidan Regeringsgatan kommer att bli en del av NK. 
    

Nordiska Kompaniet grundades 1902 och är ett av Sveriges starkaste varumärken. NK-varuhuset i Stockholm invigdes 1915 och Hufvudstaden har ägt fastigheten och varumärket Nordiska Kompaniet sedan 1998.

Senaste från Redaktionen