25 augusti 2019
tisdag, 13 februari 2018 11:37

Petra Scharin blir vice vd i Stronghold

Skrivet av 
alt

                                                                                                                  
Stronghold Invest har utsett Petra Scharin (bilden) till vice vd. Hon har en bakgrund som auktoriserad revisor, och hon har därefter arbetat på Hexagon och Coop, innan hon för sex år sedan tillträdde som CFO för Stronghold Invest. Vidare har Håkan Johansson tillträtt en roll som arbetande styrelsemedlem med fokus på strategisk affärsutveckling samt M&A. Han kommer närmast från en roll som senior partner på Bridgepoint.
    

– Stronghold har med god lönsamhet expanderat kraftigt de senaste två åren och fördubblat såväl omsättning som antal anställda. Koncernen är idag Nordens ledande fastighetsförvaltare och -rådgivare med egen verksamhet i nio länder, en omsättning över 2 Mdr kr och omkring 1.800 medarbetare, säger Urban Edenström, vd för och grundare av Stronghold Invest.
    

Han fortsätter:
– Den snabba tillväxten ställer givetvis nya krav, och då inte minst avseende finansiering, styrning samt rapportering och uppföljning. Vi har successivt förstärkt ekonomi- och finansenheten och får genom Petra Scharin i hennes nya roll en tydlig bild över att vår verksamhet och att våra investeringar utvecklas enligt plan.