Skriv ut denna sida
tisdag, 30 januari 2018 14:19

SBB utvecklar arena i Uppsala

Skrivet av 
alt
Visionsbild av den planerade arenan i Gränby. Anläggningens yta blir totalt omkring 30.000 kvm och den planeras få en kapacitet om cirka 6.800 fasta platser vid idrott och cirka 7.500 platser vid evenemang.

 

Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) förvärvar via Uppsala kommun Arenaprojektet i Gränby för att drivaprojektet vidare i nära samarbete med kommunen. Kommunen tecknar ett 25 årigt hyresavtal och lämnar därtill ett bidrag för förverkligandet av projektet. Beslutet innebär att Kommunen valt SBB som partner och att man tillsammans kommer att ta fram det slutliga investeringsförslaget vilket skall beslutas om senast i juni 2018.

 

– Samhällsbyggnadsbolaget och Uppsala kommun inleder ett långsiktigt samarbete med syfte att förverkliga en viktig mötesplats för idrotten, forskningen och kulturen. En mötesplats som kommer att bidra till ett starkare föreningsliv, människors hälsa och integration. Särskilt viktigt är detta för barn och ungdomar och deras möjligheter till en aktiv fritid, säger Ilija Batlijan, vd Samhällsbyggnadsbolaget.

 

SBB är sedan tidigare engagerad i projektet och tecknade i december 2016 ett intentionsavtal om att äga arenan när den står färdig. Som ny ägare till arenabolaget tar SBB nu också över uppdraget att hitta en operatör för arenan och få till stånd de övriga avtal som krävs för bygget ska kunna sätta igång. Investeringen i projektet har beräknats till totalt cirka 800 Mkr.

Senaste från Redaktionen