17 augusti 2019
tisdag, 16 januari 2018 16:23

Huge bygger ungdomslägenheter i Trångsund

Skrivet av 
alt
Huge ska bygga ett nio våningar högt punkthus, bilden t v, på kullen ovanför Trångsunds centrum, vid Korpstigen. I huset kommer det på varje våningsplan att finnas två ettor, tre tvåor och två treor, totalt 62 mindre lägenheter med öppen planlösning och balkong.

 

Under måndagen tog natur- och byggnadsnämnden i Huddinge ett beslut om bygglov för än fler lägenheter. Det gäller fastigheten Prinsen 3 där Huge Bostäder ska få möjlighet att bygga. Enligt bygglovet ska det byggas flera mindre lägenheter, som passar sig väl för ungdomar.

 

– Det är positivt att vi i kommunen bygger för alla. Man ska inte behöva flytta ifrån kommunen när man flyttar hemifrån, säger Christian Ottosson (C), ordförande i natur- och byggnadsnämnden.

 

I bygglovet ryms också bland annat anläggande av en parkering. Bygglovet är en del i Huddinges mycket expansiva och snabba bostadstakt och fastigheten ligger nära Trångsundsvägen och Korpstigen. Huge Bostäder planerar även för hyresbostäder på den näraliggande fastigheten Bonden 1.

 

– Det blir ett niovåningshus nära Trångsunds centrum. Ettorna är på 34 kvadratmeter och tvåorna knappt 50. Det möter ett stort behov i kommunen, tillägger Christian Ottosson (C).

 

Totalt byggs det 62 lägenheter, varav 17 ettor, 27 tvåor, 18 treor.