17 augusti 2019
tisdag, 16 januari 2018 15:16

Vectura investerar 200 Mkr i Danderyd

Skrivet av 
alt
Vectura planerar 65 lägenheter i ett äldreboende i Djursholm. Tilltänkt operatör är Aleris.


Vectura Fastigheter fortsätter sin expansion och investerar ytterligare 200 Mkr i samhällsfastigheter. Den här gången gäller det  ett vård- och omsorgsboende inom kvarteret Ginnungagap i Djursholm i Danderyds kommun.
    

Vectura har efter förhandling med kommunen, i konkurrens med ett flertal andra intressenter, givits möjlighet att förvärva mark inom kvarteret Ginnungagap. Slutgiltigt beslut om markförsäljningen ska fattas av kommunfullmäktige i Danderyds kommun den 5 februari.

 

Vectura kommer att bygga ett äldreboende med 65 lägenheter där tilltänkt vårdoperatör är Aleris Omsorg. Detaljplanearbete pågår för området som ligger nära Djursholms torg. Byggstart planeras till hösten 2019.
        

– Vi är mycket glada över att ha fått möjligheten att genomföra detta attraktiva och välbelägna boendet i Danderyd, säger Susanne Ekblom, vd Vectura Fastigheter.
    

Byggnaden för det nya vård- och omsorgsboende kommer att uppfylla kriterierna för Miljöbyggnad Silver, med guldnivå bland annat inom områdena effektbehov, fuktsäkerhet och legionella.
     

– Jag är mycket glad över att vi nu kan träffa en överenskommelse med en seriös och långsiktig aktör om byggande av ett nytt vård- och omsorgsboende med hög kvalitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olle Reichenberg.