Skriv ut denna sida
tisdag, 16 januari 2018 13:41

Veidekke/Robutz bygger bostäder för 192 studenter

Skrivet av 
alt
Veidekke bygger åt Robutz Krediten 2 AB ett hus med 107 bostäder fördelat på nio våningar på Hägerstensåsen i Stockholm. Bild: NOOA arkitekter

 

Veidekke Bygg Bostäder har fått i uppdrag av Robutz Krediten 2 AB att bygga 107 studentbostäder med plats för 192 studenter i Hägersten, Stockholm. Projektet är en totalentreprenad med ett ordervärde på 127 Mkr.

 

Uppdraget består av att bygga ett hus på nio våningar med BTA på 6.540 kvm. I lägenheterna kommer det att finns plats för upp till tre studenter med egna låsbara rum och gemensamt kök och allrum. Huset byggs exteriört med en modern design med vit fasad. Byggstart sker i dagarna och färdigställande beräknas ske under sommaren 2019.

 

– Vi är mycket glada och stolta över förtroendet och vi ser fram emot ett lyckosamt samarbete tillsammans med Robutz. Detta är Veidekkes andra projekt med studentbostäder med samma projektorganisation. Vi har gjort en ordentlig erfarenhetsåterföring för att skapa riktigt bra förutsättningar och vi har tagit tillvara på den kollektiva intelligensen, säger Arne Svensson på Veidekke.

 

Robutz Krediten 2 AB är ett helägt dotterbolag till Robutz Fastigheter AB. Koncernen har varit verksam i två generationer som både ägare och förvaltare av fastigheter i Stockholm.

 

– Vi ser mycket fram emot att efter flera års planering få komma igång med produktionen av Hägerstensåsens första studentbostäder tillsammans med Veidekke. Vi kommer att erbjuda studentbostäder med bra planlösningar, nära till kommunikationer och en magnifik utsikt över Stockholm, säger Gustav Preutz, fastighetschef på Robutz Fastigheter.

Senaste från Redaktionen