24 augusti 2019
måndag, 08 januari 2018 10:51

Atrium Ljungberg avtalar med Choice i Sickla

Skrivet av 
alt
I en byggnad från 1906 som ursprungligen inhyste tapettillverkaren Kåbergs tapetfabrik etablerar Atrium Ljungberg och Nordic Choice ett hotell med 156 rum. Under ombyggnaden till hotell kommer fasaden att återuppbyggas av originaltegel. Projektet ryms inom gällande detaljplan. Illustration: Walk the Room AB


Atrium Ljungberg tecknar avtal med Nordic Choice Hotels om att öppna ett Clarion Collection Hotel i Sickla, Nacka. Hotellet öppnar våren 2020 i byggnaden där Kåbergs startade tapettillverkning för över hundra år sedan. Under senare år har den bland annat använts som servicebyggnad för Atlas Copco och som kontor. Hotellet blir en viktig pusselbit i utvecklingen av Sickla till en levande stadsmiljö. Annordia har varit rådgivare till Atrium Ljungberg.
    

Projektet innebär om- och tillbyggnation av en kontorsfastighet som konverteras till 12.000 kvm BTA hotell, kontor samt garage. Hotellet, som har ritats av White arkitekter, kommer att erbjuda 156 hotellrum samt 2.000 kvm lobby, restaurang, evenemangs- och konferenslokaler.
    

– I samverkan med en mycket välrenommerad partner lägger vi nu nästa pusselbit till staden Sickla. Ett hotell är en inbjudande mötesplats som tillför Sickla kvaliteter i form av lounge och restaurang som även andra än hotellgäster kan utnyttja, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.