Skriv ut denna sida
torsdag, 28 december 2017 09:52

Folksam köper av Stena för 1,6 Mdr

Skrivet av 
alt
Gröna Skrapan i Gårda är Skanskas Göteborgskontor. Byggnaden, som är 60 meter hög, har 16 våningar och stod färdig år 2010. Skanska lyckades få Gröna Skrapan som en av de första i byggnaderna i Norden med en precertifiering på den allra högsta nivån, Platinum, enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEED.

 

alt

Lars Johnsson, chef för Folksamgruppens fastighetsverksamhet.

 

alt

Christel Armstrong Darvik, koncernchef Stena Fastigheter.

 

Folksam har tecknat avtal med Stena om förvärv av fyra kontorsfastigheter i centrala Göteborg till ett värde av 1,63 Mdr kr. Därmed fortsätter satsningen på fastigheter i Göteborg.


Folksam fortsätter att satsa i Göteborg efter det första förvärvet av en kontorsfastighet i våras. Förvärvet den här gången omfattar fyra fastigheter (Gårda 18:21, Gårda 18:25, Gårda 19:7, Stampen 26:2), däribland Gröna Skrapan, belägna i två av Göteborgs innerstads mest expansiva och attraktiva kontorslägen, Gårda och Stampen.

 

– Dessa fina fastigheter ligger på två av de delmarknader i Göteborg som vi bedömer vara de mest attraktiva för företag och organisationer att finnas i. Investeringen ger oss en bra bas för fortsatt expansion och engagemang när det gäller kontor i Göteborg. Folksams kunder får med denna investering en god riskjusterad avkastning och därmed en långsiktigt trygg avkastning, säger Lars Johnsson, chef för Folksamgruppens fastighetsverksamhet.

 

Totalt handlar det om drygt 36.000 kvm uthyrningsbar kontorsarea. Köpare är både Folksam Liv och Folksam Sak. Folksam tillträdde fastigheterna under gårdagen den 27 december 2017.

 

Folksams totala förvaltade fastighetsportfölj är idag värd cirka 33 Mdr kr och Folksamgruppen har som mål att ytterligare öka fastighetstillgångarna under de närmaste åren.

 

Om affären med Folksam säger Christel Armstrong Darvik, koncernchef Stena Fastigheter:

– Under den senaste tiden har efterfrågan och värdet på attraktiva kontorsfastigheter i strategiska lägen i Göteborg ökat mycket kraftigt. Vi fick ett bra bud på dessa fastigheter och tog det strategiska beslutet att sälja 36.000 kvm av våra totalt 490.000 kvm kommersiella ytor. Vi fortsätter vår satsning på nyproduktion av bostäder i Göteborg, Malmö och Stockholm. I Göteborg planerar vi att fram till 2021 bygga 2.500 bostäder och 20.000 kvm kontor.

Senaste från Redaktionen