17 augusti 2019
måndag, 27 november 2017 16:26

Riksbyggen byggstartar 91 bostäder i Uppsala

Skrivet av 
alt
Riksbyggen uppför nu 91 lägenheter på Råbyvägen i Uppsala, med en stor variation av 2:or, men även 1:or, 3:or och 4:or.

 

Nu byggstartar Riksbyggen Brf Aftonfalken i Uppsala med 91 bostadsrätter. Med och tar det första spadtaget är Terez Olsson, kommunalråd (M), Elin Boström, projektledare Riksbyggen samt blivande boende i brf Aftonfalken. Föreningen kommer att bestå av 91 lägenheter på Råbyvägen, med en stor variation av 2:or men även 1:or, 3:or och 4:or. Inflyttningen kommer att ske våren/sommaren 2019.

 

Riksbyggen har en lång tradition av bostadsbyggande i Uppsala. Sedan 1950 har Riksbyggen byggt inte mindre än 6.750 bostadsrätter, inräknat de projekt som är byggstartade fram till dags datum. Brf Aftonfalken är bostadsrättsförening nummer 64 i ordningen. I år byggstartar Riksbyggen 332 lägenheter i Uppsala, nyligen togs första spadtag för 241 bostadsrätter i kvarteret Åsikten Södra.

 

– I rollen som långsiktig samhällsutvecklare har Riksbyggen stort fokus på hållbarhetsfrågorna. Vid brf Aftonfalken har Riksbyggen till exempel två bikupor för att värna om de viktiga stadsbina, vi vill inte bara bidra med nya bostäder utan få hela Uppsala att blomma, säger Roger Yrjas, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

 

Bikuporna kom på plats i samband med byggandet av systerföreningen Brf Skogsfalken som färdigställts tidigare under 2017. All Riksbyggens nyproduktion i flerbostadshus certifierad enligt Miljöbyggnad silver. Inför varje projekt genomförs en analys av ekosystmet i marken med hjälp av ett analysverktyg.