Skriv ut denna sida
måndag, 27 november 2017 14:52

Atrium Ljungberg välkomnar IBM till Kista+

Skrivet av 
alt

Atrium Ljungberg köpte Borgarfjord 3 i Kista av Areim våren 2016 för 325 Mkr.


I dagarna flyttar IBM sitt svenska huvudkontor till Atrium Ljungbergs fastighet Kista+ (Borgarfjord 3). Atrium Ljungberg köpte fastigheten i april 2016 och sedan dess har en stor omprofilering pågått och nu står det nya kontorskonceptet Kista+ färdigt. Omprofileringen innefattar bland annat ett förändrat yttre, modern digital kommunikation och utveckling av gemensamma funktioner. Fastigheten öppnas mot Kistagången och i entréplan finns ett kafé med tillhörande mötesanläggning och co-workingyta, som blir en naturlig mötesplats för många som rör sig i området.
     

Fastigheten ligger i korsningen Kistagången/Torshamnsgatan precis vid Kistamässan, med gångavstånd till Kista Galleria, tunnelbana och Helenelunds pendeltågstation. IBM hyr cirka 6.500 kvm, vilket motsvarar ungefär halva fastigheten. Utvecklingen av fastigheten spelade en stor roll i IBM:s beslut att flytta sin verksamhet hit.
     

– Vi hälsar IBM varmt välkommen till Kista+. Här har vi tillsammans skapat ett av Kistas hetaste kontorskoncept. Kista+ har en karaktär som tillför en ny dimension på Kistas kontorsmarknad, säger William Wetterholm, marknadsområdeschef på Atrium Ljungberg.
     

– Vi är väldigt glada över att IBM nu flyttar in i centrala Kista. Med sin världsledande forskning och utveckling är de en mycket viktig del av vårt innovationsekosystem. Kista står inför en stor utveckling i stadsmiljön de närmaste åren vilket kanske kommer synas som tydligast just vid Kistagången. Nya bostäder, hotell, renoverade, nya kontorsfastigheter och inte minst den nya tvärbanan ligger i linje med det stadsutvecklingsarbete vi driver tillsammans i Kista Science City, säger Johan Ödmark, vd Stiftelsen Electrum och Kista Science City.

Senaste från Redaktionen