9 december 2019
torsdag, 23 november 2017 11:15

Platzer avtalar med Göteborgs Stad i Gamlestaden

Skrivet av 
alt
Med Västtrafiks resecentrum i bottenplan på det 17 våningar höga huset blir Gamlestads torg en viktig knutpunkt i Göteborg. Foto: Marie Ullnert


Platzer Fastigheter har tecknat ett tioårigt hyresavtal om 6.570 kvm vid Gamlestads torg med Göteborgs Stad. Det är de nya förvaltningarna inom förskolan och grundskolan som kommer att starta sin verksamhet i nybyggda lokaler vid den nya knutpunkten. Det blir en aktivitetsbaserad kontorslösning med inflyttning i augusti 2018. CBRE förmedlade kontakten mellan hyresvärd och hyresgäst.
    

– Vi är glada att Göteborgs Stad väljer att starta upp de nya förvaltningarna på Gamlestads torg. Huset lämpar sig väl för nya arbetssätt, där stor hänsyn tas till att skapa stimulerande och goda arbetsmiljöer. Vi är övertygade om att lokalerna tillsammans med det unika läget kommer ge staden precis det de behöver, säger Ulf Lindén, marknadsområdeschef på Platzer.
    

Just nu pågår en omfattande utveckling av Gamlestaden. Stadsdelen ska växa, förtätas och knyta sig än närmre centrala Göteborg. I bottenplan i ett av de nya husen etablerar Västtrafik ett resecentrum.
    

– När vi valt var förvaltningskontoren ska placeras så har tillgängligheten varit viktig. Närheten till centralstationen och det nya resecentret är av stor vikt, liksom de goda möjligheterna att kunna cykla till jobbet, säger Ulf Högberg, som ansvarar för lokaler inom ramen för bildandet av förskole- och grundskoleförvaltningar inom Göteborgs Stad.