20 september 2019
onsdag, 22 november 2017 18:25

Slopad stämpelskatt i Storbritannien

Skrivet av 
alt
Philip Hammond, Storbritanniens finansminister.

 

 

Philip Hammond, Storbritanniens finansminister, säger att den brittiska regeringen ska lägga fram ett förslag om slopad stämpelskatt för förstagångsköpare, vilka köper bostäder för maximalt 500.000 pund och då gäller det att stämpelavgiften slopas upp till ett belopp om 300.000 pund. Ett löfte som Hammond lämnade då han presenterade regeringens budget under onsdagen, enligt Bloomberg News.

 

– Ingen säger att vi har gjort tillräckligt. Vi måste göra mer. Vi ser att det finns en utmaning i att redogöra för hur vi tänker ta itu med det, sa Philip Hammond.

 

Totalt siktar regeringen på att det byggs i genomsnitt 300.000 nya bostäder fram till år 2025 i Storbritannien, allt i en satsning om cirka 44 miljarder pund i ett särskilt bostadsstöd för produktion av nya bostäder åt förstagångsköpare, således ett kraftfullt stöd för att lösa bostadskrisen i Storbritannien.

 

Hammond meddelade även att regeringen ska ha rätt att utfärda böter på fastighetsägare som låter bostadsfastigheter stå tomma.

 

I en kommentar kan sägas att de brittiska förslagen om slopad stämpelskatt och produktionsstöd för förstagångsköpare är kraftfullt. Förhoppningsvis förslag som den svenska regeringen kan ta efter. SF