Skriv ut denna sida
onsdag, 22 november 2017 12:01

Telge miljöcertifierar nya Rosenborsskolan

Skrivet av 
alt
Rosenborgsskolans nya grundsärskola ska stå klar i slutet av 2018.


Telge Fastigheter satsar på att certifiera Rosenborgskolans nya grundsärskola med Sweden Green Building Councils certifikat Miljöbyggnad, vilket bland annat innebär hårdare krav på inomhusmiljö, materialval och energianvändning än vad som är normal byggpraxis.
    

Den gamla fastigheten på Rosenborgskolan kommer att rivas vid årsskiftet och i slutet av nästa år, 2018, ska den nya byggnaden stå klar. Då får ett 70-tal elever och anställda nya, moderna lokaler med allt från golvvärme och extra ljudabsorbenter till solceller på taket, gungor anpassade för rullstolsbundna barn och plank av kokosfibrer som minskar ljuden till och från Erik Dahlbergs väg.
    

– Rosenborgskolans grundsärskola har varit i dåligt skick länge. Men nu får den sig ett rejält lyft. Tillsammans med representanter från skolan har vi tittat på de särskilda behov elever och personal behöver. Vi ser över allt – från inomhus- till utomhusmiljö, säger Mikael Lisinski, projektledare på Telge Fastigheter.
    

– På Telge Fastigheter strävar vi hela tiden efter att bygga bättre, både för miljön och för dem som lever, leker och arbetar i byggnaden. Certifieringen blir ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Anna-Clara Ackebo, miljöansvarig på Telge Fastigheter.

Senaste från Redaktionen