24 april 2019
tisdag, 21 november 2017 12:20

Stendörren köper för 59 Mkr i Haninge

Skrivet av 
alt
Haninge Söderbymalm 7:35 är Stendörrens första investering i Handens industriområde.


Stendörren Fastigheter AB har ingått avtal med AT Mothållet AB att genom bolag förvärva fastigheten Haninge Söderbymalm 7:35 i Handens industriområde till ett underliggande fastighetsvärde om 59 Mkr. Köpeskillingen för aktierna uppgår till 33 Mkr. Tillträde sker den 1 december.
    

Fastigheten är bebyggd med drygt 4.100 kvm lokaler för lager och lätt industri och är fullt uthyrd till bilskadeföretaget TKMB Bil AB på ett 10-årigt hyresavtal. Bellman & Partner AB var säljarens rådgivare i transaktionen.
        

– Vi är glada att kunna köpa en modern industrifastighet med en bra hyresgäst i ett strategiskt intressant område som ligger lättillgängligt för kunderna till denna typ av verksamhet. Att tillhandahålla ändamålsenliga industrilokaler till företag som vill verka i Stockholmsområdet ligger helt i linje med vår affärsmodell, säger Fredrik Brodin, vd för Stendörren.
    

– Vi kommer göra kompletteringsförvärv i detta område liksom vi gör i andra områden där vi sedan tidigare är fastighetsägare, tillägger Johan Bråkenhielm, transaktionschef på Stendörren.