17 augusti 2019
onsdag, 15 november 2017 12:03

SHH och NREP säljer projekt till Trenum

Skrivet av 
alt
Trenum tillträder 127 hyreslägenheter på fastigheten Bergfoten 1 i Tumba i juli 2018.


SHH och NREP säljer ett hyresrättsprojekt om 127 lägenheter på fastigheten Bergfoten 1 i Tumba, Botkyrka, till det av Balder och Tredje AP-fonden gemensamt ägda Trenum AB. Transaktionen sker genom en bolagsöverlåtelse och tillträde sker i samband med färdigställandet planerat till juli 2018.
    

– NREP och SHH har framgångsrikt utvecklat och nu avyttrat ett attraktivt hyresrättsprojekt som överlämnas till Trenum, som blir en stabil och långsiktig ägare och förvaltare av fastigheten, säger Misha Moeremans d’Emaus, vd och koncernchef SHH Bostad.
    

– Vi är glada att detta hyresrättsprojekt, vilket är en del av vår långsiktiga satsning på bostäder. Vår bedömning har länge varit att efterfrågan på den här typen av förtätningsprojekt i starka kommunikationslägen kommer att stå sig stark över tid, fortsätter Tobias Alsborger, Partner NREP.
    

– Vi är glada över att förvärva detta projekt och att bredda vårt erbjudande till Botkyrka. Bostadsbristen är stor i den snabbväxande kommunen och vi bidrar här som långsiktig ägare med spännande och ytsmarta hyreslägenheter, säger Marcus Hansson, vd för Trenum.