Skriv ut denna sida
tisdag, 14 november 2017 14:43

ALM och BSK utvecklar för unga i Skärholmen

Skrivet av 
alt
I projektteam Skärholmsdalen ingår bland andra Alexander Fagerlund, affärsområdesansvarig stadsbyggnadsstrateg på BSK, Lise-Lott Söderlund, chefsarkitekt och vice vd, BSK, Karin Ahlzén, projektchef Fokus Skärholmen och Maria Majtorp, projektutvecklare ALM. Foto: Thomas Zaar

 

ALM Equity har, tillsammans med BSK Arkitekter, efter genomförd markanvisningstävling tilldelats en markanvisning för bostadsrätter i Skärholmsdalen om cirka 14.000 kvm bostads- och lokalyta. Projektet är en del av stadsutvecklingsprojektet Fokus Skärholmen som drivs inom Skärholmens stadsdelsnämndsområde, med ambitionen att över 4.000 nya bostäder ska byggas.

 

ALM Equity och BSK Arkitekter är ett av sex team som valts ut i markanvisningstävlingen som gäller totalt 590 lägenheter fördelat på tre områden i Skärholmens stadsdelsområde: Mälaräng, Skärholmsdalen och Vårbergsvägen.

 

– ALM har god erfarenhet av att bygga yteffektiva lägenheter med inriktning på förstagångsköpare. Konceptet är här att uppföra bostadshus där bottenvåningarna blir husens kärna och centrum, med fokus på ett utnyttjande som sprids över dygnets timmar, säger Maria Majtorp, projektutvecklare på ALM Equity.

 

ALM Equity och BSK Arkitekter har arbetat fram ett koncept som innebär att företagen öppnar ett gemensamt projektkontor. Kontoret ska fungera som ett testlab där unga vuxna i området ska involveras. På så sätt skapas under projektets gång kontaktytor och kunskap som återspeglas i vilka verksamheter som ska bedrivas i husen. Idén är att skapa lokaler med stora fönsterpartier som öppnar sig mot gatan och kan användas både för de boende och föreningslivet i stadsdelen.

Senaste från Redaktionen